Home

Porsche 911. O αειθαλής δρομέας.

 

Μία υπέροχη 911 πρώτης γενιάς τραβηγμένη το 2010 στα πρώτα γενέθλια του νέου Μουσείου της Porsche.

 

H πρώτη δεκαετία.

Είναι το παλιότερο σπορ μοντέλο μαζί με την Corvette. Παραμένει στην τεχνολογική αιχμή με δομή που έχει πεθάνει απο καιρό έχοντας τον κινητήρα πίσω και έναν επίπεδο κινητήρα που θυμίζει τον αρχαίο πιά Σκαραβαίο. Είναι λοιπόν ένα όχημα αντιθέσεων. Μπορεί να αντέξει τις περιποιήσεις ενός οδηγού αγώνων σε μία πίστα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αγοράστηκε για να θρέφει τα εγώ των ιδιοκτητών της από φανάρι σε φανάρι. Άλλωστε αν έχεις λεφτά σε ενδιαφέρει να φαίνονται σε όλους εκτός ίσως από την εφορία. Έτσι δε λείπουν και οι περιπτώσεις που κάποιος “πάρκαρε” την 911 του σε μία κολώνα ξεχνώντας ότι η οδηγική ικανότητα δεν αγοράζεται και οι κανόνες της φυσικής αδιαφορούν για την οικονομική σου επιφάνεια.

Στην Στουτγάρδη που κατασκευάζονται οι 911, θα δεις λιγότερα VW Beetle από παλιές Porsche. Aυτό βέβαια είναι λογικό αφού έχουν κατασκευάστει πάνω από 1 εκατομμύριο 911 από την παρουσίαση της το 1963. Αποφεύγοντας την παγίδα να γράψω 1 εκατομμύριο λέξεις για να καλύψω την πλούσια ιστορία της και αφού από φωτογραφίες υπάρχει πλεόνασμα μιάς και είμαστε  συμπολίτες με την Porsche και το Μουσείο της, θα αρκεστώ σε ένα αφιέρωμα με εικόνες χωρισμένο σε τρία μέρη.   

 

 

 
H 754 ήταν ένα πρωτότυπο που έμοιαζε με την πρώτη 911 αλλά είχε 4 θέσεις. Δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή όπως και η τετραθέσια έκδοση της 911 που επίσης δοκιμάστηκε

 

 

 

 
Μάλλον όλοι θα γνωρίζετε ότι αρχικά λεγόταν 901 και λόγω δικαστικής μάχης με την Peugeot που είχε κατοχυρώσει το νούμερο ονομάστηκε τελικά 911. Μερικές 901 όμως πρόλαβαν να κατασκευαστούν όπως αυτή του Μουσείου της Porsche. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την 911, δηλαδή επίπεδο, αερόψυκτο, εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων τοποθετημένο πίσω απόδοσης 130 ίππων. Παρουσιάστηκε το 1963 και το βάρος ήταν λίγο πάνω από τα 1000 κιλά.

 

 

 

 
Φυσικά δεν άργησε να βγεί και η πρώτη αγωνιστική έκδοση. Η 911S δοκιμάστηκε στο Ράλι του Μόντε Κάρλο το 1965 με πλήρωμα δύο μηχανικούς της Porsche που είχαν την εντολή να γυρίσουν το αυτοκίνητο άθικτο. Αυτοί όμως όχι απλώς τερμάτισαν αλλά ήρθαν πέμπτοι γενικής. Δύο fun facts: ο οδηγός λεγόταν Herbert Linge και ο συνοδηγός... Peter Falk. Πρόκειται βέβαια για απλή συνωνυμία με τον γνωστό ηθοποιό που ως Columbo οδηγούσε Peugeot με την οποία η Porsche είχε το νομικό πρόβλημα που αναφέρεται παραπάνω.Το δεύτερο fun fact είναι οτι η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν... SUV 333. 

 

 

 

 
Η Targa ήταν μία περίπου ανοιχτή έκδοση με αποσπώμενη σκληρή οροφή. Παρουσιάστηκε το 1967 και πήρε το όνομά της από τον αγώνα Targa Florio. Αργότερα υπήρξε και cabrio έκδοση που βασιζόταν όμως στην Turbo. Η συγκεκριμένη είναι μία 911S 2.2 του 1970

 

 

 

 
Άλλη μία 911 πρώτης γενιάς από το Μουσείο. Ξεκίνησε από 2 λίτρα και έφτασε στα 2,7 λίτρα στις αρχές του '70 με 150 ίππους. Υπήρξε και η 912 η οποία ήταν εξοπλισμένη με τον τετρακύλινδρο επιπέδο κινητήρα της παλιότερης 356.

 

 

 

 
Εμπρός διακρίνεται η πρώτη γενιά και πίσω η G. Η σειρά G αντικατέστησε την πρώτη γενιά το 1972. Το νέο μοντέλο δεν  είχε τα κλασσικά χρωμιωμένα φλας κάτω από τους προβολείς αλλά στους νέους πλαστικούς προφυλακτήρες, είχε άλλο τιμόνι και το πίσω μέρος είχε τον κόκκινο ανακλαστήρα που συνέδεε τα πίσω φώτα. Έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1989.

 

 

 

 
H 911 ήταν το δημιούργημα του εγγονού του Φερδινάρδου Πόρσε Alexander που απεβίωσε το 2012. Η 911 συνδύαζε πάντα  τις επιδόσεις με την καθημερινή χρήση.Λόγω του επίπεδου κινητήρα είχε χώρο αποσκευών ενώ το εσωτερικό ήταν άνετο. Κάτω αριστερά το σλόγκαν της καταχώρησης είναι “Η νέα Πόρσε 2,4. Το Λεμάν την γνωρίζει καλά” ενώ στην κάτω δεξιά διαβάζουμε “Η νέα Πόρσε 2,4. Το πιό γρήγορο οικονομικό αυτοκίνητο”. Στην επάνω διαφήμιση της Targa διακρίνονται τα παιδάκια που κάθονται στο πίσω κάθισμα. Όταν μεγάλωσαν όμως μάλλον πήραν άλλο αυτοκίνητο.

 

Στο επόμενο η πανάκριβη  Ducktail και η άγρια Turbo...