Home

Copy Paste

 
To δυτικογερμανικό DKW F93 (1959).
 

 

Τετράτροχες αντιγραφές

Η ιστορία του αυτοκινήτου έχει και αυτή τις δικές της περιπτώσεις αντιγραφών. Άλλες  προκλήθηκαν από τις ιστορικές συνθήκες και άλλες από το κακό γούστο. Μαζέψαμε μερικές και τις παρουσιάζουμε, αρχίζοντας από τις λιγότερο αστείες και καταλήγοντας στις φάρσες, ενώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έπεσαν και μηνύσεις.

 

 

 
IFA F9 από το Τεχνικό Μουσείο του Μαγδεμβούργου. Κατασκευαζόταν στο Eisenach μέχρι το 1955 και αντικαταστάθηκε από το Wartburg πρώτης γενιάς. Από το 1949 μέχρι το 1990 ο κινητήρας παρέμεινε ο ίδιος και χρησιμοποιήθηκε στα IFA, Wartburg, Barkas, Melkus

 

Τα ανατολικοδυτικά διδυμάκια

Ο πόλεμος είχε τελειώσει και η Γερμανία είχε χωριστεί στα δύο. Η διχοτόμηση έπληξε περισσότερο την Auto Union και τη BMW. Η πρώτη είχε το βασικό της εργοστάσιο στο Zwickau της Σαξονίας που τότε βρέθηκε υπό τον έλεγχο των Σοβιετικών, ενώ η νέα έδρα της δυτικής Auto Union βρισκόταν, όπως και σήμερα, στο Ingolstadt της Βαυαρίας. Στην αρχή, η IFA, όπως ονομάστηκε στην αρχή το εργοστάσιο, κατασκεύαζε το  F8, το οποίο στηριζόταν στο ανάλογο προπολεμικό μοντέλο της Auto Union. Οι Σοβιετικοί, όμως, έχοντας βρει έτοιμα τα σχέδια του νέου μικρού που ετοίμαζε το 1940 η Auto Union, (δεν το παρουσίασε ουσιαστικά ποτέ), δεν είχε παρά να αρχίσει την παραγωγή του. Τα δικαιώματα όμως ανήκαν στη δυτικογερμανική - πιά - Auto Union, η οποία κατασκεύαζε και αυτή το μοντέλο. Αποτέλεσμα ήταν στην μεν Α. Γερμανία το αυτοκίνητο να παράγεται ως IFA F9 και στην Δ. Γερμανία ως DKW F89/93. Tα δύο αυτοκίνητα ήταν πανομοιότυπα, με τον ίδιο δίχρονο τρικύλινδρο κινητήρα. Οι Ανατολικοί δεν συνέχισαν την κατασκευή του, αλλά διατήρησαν τον κινητήρα, ο οποίος εξόπλιζε τα γνωστά μας Wartburg μέχρι το... 1990. Οι Δυτικοί παρήγαγαν το μοντέλο μέχρι το 1963 ως  Auto Union 1000 (γνωστό και στην πατρίδα μας). Το εργοστάσιο που κατασκεύαζε το IFA F9 στο Zwickau μετονομάστηκε σε Sachsenring και κατασκεύαζε τα Trabant. Η Αuto Union εγκατέλειψε τους ξεπερασμένους δίχρονους κινητήρες λίγο αργότερα και μετονομάστηκε σε Audi. Την εποχή που το Wartburg χρησιμοποιούσε ακόμα τον προπολεμικό τρικύλινδρο κινητήρα, το 1989, η Audi είχε εξελίξει ένα πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο για το IMSA quattro, το οποίο απέδιδε720 ίππους. Ίδια αφετηρία, διαφορετικός τερματισμός.

 

 
Προπολεμικό DKW F8. Προσέξτε το ανθοδοχείο στο ταμπλό
Ανατολικογερμανικό ΙFA F8.

 

O Μαρτίνος Λούθηρος και οι Καθολικοί Bαυαροί

Το Eisenach της Θουριγγίας είναι μία σημαντική πόλη για τους Διαμαρτυρομένους, αφού εκεί κρύφτηκε για καιρό ο Μαρτίνος Λούθηρος. Εκεί κατασκευαζόταν και τα Wartburg που πήραν το όνομα από το κάστρο της πόλης. Εκεί κατασκεύαζε, όμως,  προπολεμικά  αυτοκίνητα και η BMW. Σε μια παρόμοια περίπτωση με αυτή της Auto Union, το εργοστάσιο έπεσε στα χέρια των Σοβιετικών οι οποίοι συνέχισαν την παραγωγή των αυτοκινήτων. Αυτά στηρίζονταν στην τεχνολογία της Βαυαρικής εταιρείας και ονομαζόταν EMW ή ακόμα και BMW. Έτσι, υπήρχαν για μερικά χρόνια παράλληλα μοντέλα, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα σε ανατολική και δυτική Γερμανία, μέχρι η BMW να κερδίσει δικαστικά τη χρήση του ονόματος.

 

 

 
Η αυθεντική BMW 327.
Η ανατολικογερμανική EMW 327. Κατασκευαζόταν από το 1948 μέχρι το 1953.

 

Τυμβωρυχίες και ιεροσυλίες

To Panther J72 ήταν ένα Βρετανικό σπορ διθέσιο kit car που αντέγραφε το στιλ των προπολεμικών Jaguar και χρησιμοποιούσε μάλιστα και μηχανικά σύνολα της εταιρείας από το Coventry. Ήταν μία συμπαθητική προσπάθεια, κατασκευάστηκαν πάνω από 300 μέχρι το 1981, τα οποία απέκτησαν πολλοί διάσημοι αγοραστές. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με το αμερικανικό Excalibur, το οποίο ήταν ένα κακέκτυπο της αρχοντικής, προπολεμικής Mercedes 500Κ. Eνώ η Mercedes είχε ένα υπέροχο αμάξωμα με χρωμιωμένες εξωτερικές εξατμίσεις, πολυτελές εσωτερικό και ανάλογες επιδόσεις, το Excalibur μοιάζει με τον πύργο του Άιφελ των... Φιλιατρών.
Μπροστά όμως στην περίπτωση του Pontiac Mera (μέρα στραβή κακή και ανάποδη) το Excalibur μοιάζει με Bugatti Royal. Όλα ξεκίνησαν από το Pontiac Fiero, το οποίο ήταν ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα στο κέντρο. Ως σχέδιο, το Fiero έμοιαζε πολύ με το Toyota MR2. To μοντέλο είχε σχετική επιτυχία και δεν ήταν και καθόλου κακό αυτοκίνητο, μέχρι που κάποιος «Βησιγότθος» αποφάσισε να προσαρμόσει στο Fiero ένα body kit και να το κάνει να μοιάζει με... Ferrari 308!!!  To Pontiac Mera, όπως ονομαζόταν το τερατούργημα, κατόρθωσε μόνο να μαζέψει μία...καραμπινάτη μήνυση από Μaranello μεριά, αφού πρώτα όλο το διοικητικό συμβούλιο της Ferrari παρουσίασε μαζικά λιποθυμικά επεισόδια. Περίπτωση να κατασκευάστηκε body kit για να κάνει την 308 να μοιάζει με Pontiac Fiero δεν αναφέρθηκε. Κυριολεκτικά, ήταν ένα αυτοκίνητο που μόνο μασκοφόρος μπορεί να το οδηγήσει, για να μην τον αναγνωρίσουν. Ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο αυτοκινητιστικό φιάσκο.  

 

 

 
Δυτικογερμανική ΒMW R25. Πολύ γνωστή και στην χώρα μας.
Ανατολικογερμανική EMW R35. Κατασκευάστηκε από το 1945 μέχρι το 1952 σε 17.000 κομμάτια.

 

 

 
Mercedes 500K.
Excalibur

 

 

 

 
Panther J72