Home

Σημασία στην λεπτομέρεια

 
Cadillac Eldorado
 

Υπάρχουν αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται εμβλήματα και υπάρχουν και αυτά που δεν μπορούν χωρίς αυτά. Χρειάζεται κάποιο σήμα ο Σκαραβαίος ή το Citroen 2CV ή μία Jaguar E-Type; Μάλλον όχι. Υπήρχαν και κατασκευαστές, όπως η Cord από τις ΗΠΑ, οι οποίοι έκρυβαν επίτηδες το έμβλημα της εταιρίας, έτσι ώστε να πρέπει κάποιος να γονατίσει για να το δει. Τα Cord, όμως, είχαν ένα τόσο εκκεντρικό αμάξωμα που ξεχώριζαν. To σχήμα του αμαξώματος, άλλωστε, είναι επίσης κατοχυρωμένο και δεν επιτρέπεται να αντιγραφτεί.
Χρειάζεται εμβλήματα και τίτλους ένα απρόσωπο μέσο μεταφοράς όπως Gti, Special, Hybrid, Sport, Cabrio; Ναι, γιατί αν και μοιράζονται το πλαίσιο, τα μηχανικά μέρη και την τεχνολογία με άλλα μοντέλα, τα σημερινά οχήματα χρειάζονται ένα εύρημα για να ταυτιστεί ο αγοραστής με τα άλλα παρόμοια προϊόντα του ανταγωνισμού. Πολλές φορές φορές η ονομασία μπορεί και να λειτουργεί ως άλλοθι. Έτσι ένα θηριώδες SUV με την προσθήκη ενός μικρού συσσωρευτή και μιάς επιγραφής «Hybrid» γίνεται ένα δήθεν οικολογικό προϊόν,  χωρίς όμως στην πραγματικότητα να είναι. Τα σήματα, οι ονομασίες και τα εμβλήματα αποτελούν πολλές φορές την ταυτότητα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από απατηλό περιτύλιγμα.

Το Αστέρι και ο Παρθενώνας

  Από τα παλιότερα και διασημότερα εμβλήματα είναι το Αστέρι της Mercedes και το αγαλματίδιο με το όνομα Spirit of Ecstasy της Rolls Royce, το οποίο διακοσμεί το ψυγείο της πολυτελούς εταιρείας. Το ψυγείο με τη σειρά του μιμείται το σχήμα του Παρθενώνα, μια επιλογή που συμβολίζει πόσο κλασική είναι η αγγλική εταιρία. Η Mercedes Benz γεννήθηκε στην Στουτγάρδη το 1926 από την συνένωση της Mercedes του Gottlieb Daimler με τη Benz του Karl Benz. Το όνομα Mercedes προήλθε από τη Mercedes Jellinek, κόρη του Εmil Jellinek, πρόξενου της Αυστροουγγαρίας, εισαγωγέα και συνεργάτη του Daimler. Κάπως έτσι γεννήθηκε το διασημότερο αστέρι της αυτοκίνησης, το οποίο διατηρείται μέχρι τις ημέρες μας. Βέβαια, τα αστέρια δεν τελειώνουν εδώ, δεδομένου ότι και η Subaru έλκει το όνομά της από το σμήνος  άστρων «Πλειάδες», το οποίο απεικονίζεται στο λογότυπο της εταιρείας.

O θαυμαστός κόσμος των ζώων

 Τα Jaguar ζουν στην κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στον κόσμο του αυτοκινήτου κατοικοεδρεύουν στο Κόβεντρι της Αγγλίας. Η γνωστή μάρκα πολυτελών και αγωνιστικών αυτοκινήτων συνήθιζε να διακοσμεί το καπό του κινητήρα με ένα αιλουροειδές που εφορμά, το γνωστό Leaping Cat. Προπολεμικά, η γνωστή Αγγλική φίρμα είχε το όνομα... SS και για να αποφύγει παραλληλισμούς με τους πραιτοριανούς του Τρίτου Ράιχ,  μετονομάστηκε από το 1945 σε  Jaguar. Ο Ferruccio Lamborghini, από την άλλη πλευρά, δεν ξεκίνησε κατασκευάζοντας  αυτοκίνητα, αλλά γεωργικούς ελκυστήρες. Όταν, όμως, το αποφάσισε, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, χαρίζοντάς μας – μεταξύ άλλων – τη διαχρονική Lamborghini Miura. Φρόντισε, δε, να της χαρίσει για έμβλημα έναν μαινόμενο ταύρο, όχι μόνο για να δείξει στον γείτονα Enzo Ferrari ότι δεν αστειεύεται, αλλά και  γιατί  ήταν Ταύρος στο ζώδιο. Όσο για το διάσημο όρθιο αλογάκι της Ferrari, η ιστορία λέει ότι προέρχεται  από τον θυρεό του άσου αεροπόρου κόμη Francesco Barraca, ο οποίος πολέμησε στον Α΄Π.Π. Σε αυτό το σημείο κάνει την εμφάνισή της και η θεωρία συνομωσίας που θέλει τον Ferrari να αντιγράφει το έμβλημα της πόλης της Στουτγάρδης, το οποίο μοιάζει πολύ με τον θυρεό του Baracca, αλλά αυτή η φήμη δεν πρέπει να είναι αληθινή. Μοιραία λοιπόν Porsche και Ferrari έχουν από ένα μαύρο άλογο στο έμβλημα τους, αφού η πρώτη υιοθέτησε σαν λογότυπο το έμβλημα της πόλης της Στουτγάρδης, το οποίο στα γερμανικά σημαίνει “κήπος των Αλόγων”.
Οι καλπασμοί δεν σταματούν εδώ.  Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού υπάρχει η κλασσική Ford Mustang εμπνευσμένη από την ομώνυμη ράτσα αλόγων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα ταπεινότερα Pony, ένα το “δικό μας” Citroën, και το άλλο το πρωτόλειο της κορεατικής Hyundai από την δεκαετία του ‘70. Πιο «δηλητηριώδεις» οι Shelby και Abarth, υιοθέτησαν αντίστοιχα για έμβλημα μια κόμπρα και έναν σκορπιό. Τέλος, από τον μικροσκοπικό σκορπιό πάμε στον ογκώδη ελέφαντα που διακοσμούσε το ψυγείο της Bugatti Royale. Φυσικά, και τα ψάρια έχουν την τιμητική τους με τα  Plymouth Barracuda, Opel Manta και το ελβετικό Monteverdi Hai (καρχαρίας στα Γερμανικά) να αποτελούν μερικά από τα παραδείγματα.

Oνόματα , αρχικά και τοπωνύμια

  Εκτός από αυτές που ήδη αναφέραμε, πολλές είναι οι εταιρείες ή τα μοντέλα που φέρουν τα ονόματα υπαρκτών προσώπων. Πρώτη και καλύτερη η Ford, που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Henry, η Chevrolet, η Citroën, η Lancia και πολλές άλλες, όπως η Toyota και η Honda. Έχει συμβεί οι ιδρυτές ορισμένων εταιρειών να βρεθούν πρόωρα εκτός των εταιριών που οι ίδιοι ίδρυσαν, όπως οι αδελφοί Maserati, ή ο οδηγός αγώνων Louis Chevrolet, ενώ άλλοι πέθαναν νωρίς, όπως ο André Citroën. Το ίδιο συνέβη και με την οικογένεια Opel, η οποία πούλησε προπολεμικά την ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία στην General Motors.
Πολλές φορές, αυτοκίνητα έχουν ονομασθεί ως αφιέρωση του πατέρα στον γιο ή ως φόρος τιμής, όπως συνέβη με το Ford Edsel αλλά και τη Ferrari Dino που πήραν τα ονόματα τους από τους γιους του Henry Ford και του Enzo Ferrari. Πάντως ιταλικό όνομα FΙΑΤ δεν υπάρχει, διότι είναι ένα ακρωνύμιο που προέρχεται από τις λέξεις Fabbrica Italiana Automobili Torino (Ιταλική Αυτοκινητοβιομηχανία Τορίνου).
Πολλές φορές και η γεωγραφία αποτελεί στοιχείο έμπνευσης. Εκτός από το έμβλημα της Στουτγάρδης στο έμβλημα της  Porsche η  ALFA ROMEO φέρει τον κόκκινο σταυρό σε άσπρο φόντο, ένα θέμα γνωστό από τον θυρεό του Μιλάνου, ενώ η ονομασία ALFA σημαίνει «Ανώνυμη Αυτοκινητοβιομηχανία της Λομβαρδίας» (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Το δεύτερο συνθετικό προέρχεται από το επώνυμο ενός από τους ιδρυτές της, του Nicola Romeo. Ο ερυθρός σταυρός σε λευκό φόντο παραπέμπει στις Σταυροφορίες, ενώ το άλλο μισό του θυρεού της ALFA απεικονίζει ένα τεράστιο ερπετό με μορφή δράκου, γνωστό στην Ιταλία ως Biscione, το οποίο κατασπαράσσει μία ανθρώπινη μορφή. Το μυθικό αυτό πλάσμα έχει συνδεθεί εδώ και πολλούς αιώνες με το Μιλάνο και ειδικά με τον οίκο των Visconti.
Τα παραδείγματα αυτοκινήτων που «βαπτίστηκαν» από τοπωνύμια  είναι πολλά: Morris Oxford, Seat Ibiza, Ford Taunus, Ferrari Modena, κτλ. Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε και την περίπτωση της  McLaren που χρησιμοποίησε ως έμβλημα ένα πτηνό Kiwi, σήμα κατατεθέν της Νέας Ζηλανδίας, η οποία είναι η πατρίδα του ιδρυτή της εταιρείας.

Ξεχασμένα ονόματα και διάσημοι αριθμοί

  Οι αριθμοί παίζουν και αυτοί τον δικό τους ρόλο. Εκατοντάδες γνωστά μοντέλα έμειναν στην ιστορία, μολονότι το όνομά τους ήταν ένας αριθμός. Ποιος δεν γνωρίζει το Fiat 500 ή «πεντακοσαράκι» και τη διάσημη «κατρέλα» (Renault 4L); Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η κλασσική Porsche 911. To αρχικό της όνομα ήταν 901, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός είχε ήδη κατοχυρωθεί από την Peugeot, όπως όλοι οι αριθμοί με το ψηφίο «0» στο κέντρο. Μοιραία, η 901 έγινε 911.
Η ξεχασμένη Hotchkiss και η διάσημη BMW δείχνουν την σχέση αυτοκινήτου και πολεμικής βιομηχανίας. Η γαλλική Hotchkiss κατασκεύαζε όπλα, για αυτό και είχε για έμβλημα είχε δύο πυροβόλα. Οι Βαυαροί διάλεξαν με το έμβλημά τους να συμβολίσουν την κίνηση της έλικας, διότι η Bayerische Motoren Werke κατασκεύαζε, εκτός των άλλων, και κινητήρες αεροσκαφών, ενώ και η Σουηδική Saab είχε ώς έμβλημα ένα αεροσκάφος, δεδομένου ότι κατασκεύαζε και αεροπλάνα, εκτός από αυτοκίνητα.

Πολλά πετυχημένα εμβλήματα και ένα αποτυχημένο

   O ρόμβος της Renault , τα δύο βέλη – γρανάζια της Citroën, τα γράμματα VW της VOLKSWAGEN, το λιοντάρι της Peugeot, ο κεραυνός σε κύκλο της Opel είναι μερικά ακόμη διάσημα εμβλήματα. Οι 4 κύκλοι της Audi από την άλλη κάποτε προσδιόριζαν τον δεσμό μεταξύ των εταιριών Wanderer, Audi, Horch, DKW που απάρτιζαν την Auto Union. Αudi (Άκουσε) μεταφράζεται στα Λατινικά το επώνυμο του ιδρυτή της, Augustus Horch, το οποίο σημαίνει «άκουσε» στα Γερμανικά.
Υπάρχουν όμως και τα αυτοκίνητα με κρίση ταυτότητας. Πρόκειται για παρόμοια μοντέλα που παραγόταν με διαφορετικά oνόματα και μάρκες ανάλογα με την αγορά. Αιτία είναι συνήθως οι τακτικές πωλήσεων των μεγάλων πολυεθνικών που ονομάζεται «rebadging». Ένα παράδειγμα είναι το Opel Rekord, το οποίο στην Αγγλία λεγόταν Vauxhall Victor και στην Ινδία Hindustan Contessa. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η αλλαγή του ονόματος είναι λόγω ανωτέρας βίας. Έτσι το Seat Gredos ονομαζόταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, εκτός Ελλάδας, Seat... Malaga. Υπάρχει και το παράδειγμα του VW Passat Makedon που εμφανίστηκε με πρωτοβουλία ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα του ’90, όταν βρισκόταν σε έξαρση το Σκοπιανό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προκάλεσε αντικρουόμενα σχόλια.
Ένα από τα πιο αποτυχημένα λογότυπα πρέπει να είναι αυτό της Sachsenring. To όνομα είναι άγνωστο, αλλά το μοντέλο της εταιρίας αυτής είναι  διάσημο και δεν είναι άλλο από το κάλτ ανατολικογερμανικό Trabant. To μικρό αυτοκίνητο  έγινε ανέκδοτο, συμμετείχε σε βίντεο κλίπ, ενώ ακόμα και σήμερα πολλά νοικιάζονται από τουρίστες για μια νοσταλγική βόλτα στο Βερολίνο. Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να λέει «κοίτα, ένα Sachsenring»;

 

 

 
Το πιό διάσημο αστέρι
                         

 

 

 

 
Το ιταλικό αλογάκι...

 

 

 

 
...και το γερμανικό

 

 

 

 
Ίσως το γνωστότερο έμβλημα της σύγχρονης εποχής του αυτοκινήτου

 

 

 

 
Taunus είναι μία οροσειρά στην Γερμανία και μία κάπως βαρετή σειρά μοντέλων της Ford.

 

 

 

 
To ελεφαντάκι της Bugatti Royale

 

 

 

 
Spirit of Ecstasy

 

 

 

 
Λεπτομέρεια από μία Lamborghini Espada.

 

 

 

 
Ένας από του παλιότερους κατασκευαστές είναι η Tatra, η οποία φέρει το όνομα της οροσειράς που χωρίζει τη Σλοβακία από την Πολωνία.

 

 

 

 
Μagirus. Γνωστό έμβλημα από πυροσβεστικά οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία και την Bayern Μονάχου.

 

 

 

 
BMW 2002

 

 

 

 
Alfa Romeo 6C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Λεπτομέρεια από μία Mercedes SL250.

 

 

 

 
Που μάλλον αντέγραψε η BMW.

 

 

 

 
MG πιό αγγλικό δεν έχει;

 

 

 

 
Πως δεν έχει; Jaguar C-Type.

 

 

 

 

 
Jaguar E-Type.

 

 

 

 
Chevrolet Corvette C2.

 

 

 

 
Ford Mustang

 

 

 

 
Shelby Mustang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Plymouth Superbird. Το κογιότ παραμονεύει.

 

 

 

 
Lagonda και γαλάζιος ουρανός.

 

 

 

 
James Bond υπό βροχή.

 

 

 

 
Morgan 8

 

 

 

 
Renault Alpine

 

 

 

 
Τα Audi πριν το 1962 λεγόταν DKW και Auto Union.

 

 

 

 
Maserati Merak