Home

Οι άγνωστοι του Ανατολικού «μπλοκ»

 

 

 
H Tatra ήταν μία εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων από την Τσεχοσλοβακία. Τα κινούσε συνήθως ένας κινητήρας  V8 τοποθετημένος πίσω. Σήμερα είναι ευρύτατα γνωστά, αλλά πίσω στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60 ήταν οχήματα σχετικά άγνωστα στη Δύση. Εδώ ένα Tatra στο κάστρο του Ludwigsburg, το 2016.

 

Πίσω από τα Lada και τα Skoda

Πολλά οχήματα από τις χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού είχαν εισαχθεί στην χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες τις Δύσης. Κάποιοι, ίσως, θυμούνται τα ταξί Volga, τα επιβατικά Moskvitch και  Lada 1200 από τη Σοβιετική Ένωση, τα Skoda με τον κινητήρα πίσω από την Τσεχοσλοβακία, τις μοτοσικλέτες  MZ και Simson, τα δίχρονα  Barkas,  Trabant και Wartburg από την Α. Γερμανία και τα Dacia, μαζί με τα τζιπ ARO, από τη Ρουμανία. Υπήρξαν, όμως, και οχήματα που ήταν άγνωστα στον Δυτικό κόσμο και χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο στις χώρες του λεγόμενου Ανατολικού «μπλοκ».

 

 

 
Το GAZ 21 Volga πρώτης γενιάς δεν ήταν τόσο γνωστό, όσο έγινε η δεύτερη γενιά GAZ 24, ένα μοντέλο που έγινε εισαγωγή και στη χώρα μας. Και τα δύο χρησιμοποιήθηκαν από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες του χωρών του «υπαρκτού», ως ταξί, περιπολικά και οχήματα των ανωτέρων κομματικών στελεχών. Από το Retro Classics του 2011.

 

 

 

 
Sachsenring P240. Το άγνωστο, χειροποίητο, μεγάλο αδελφάκι του Trabant είχε προσανατολισμό στην κομματική νομενκλατούρα, αφού ήταν πολυτελές όχημα που το κινούσε ένας εξακύλινδρος κινητήρας. Στη αρχή, ονομαζόταν HORCH, μία εταιρεία που ήταν προπολεμικά η πολυτελής εκδοχή της Auto Union. Έμεινε στην σκιά των Tatra, με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν περίπου 1.400. Μερικά εξήχθησαν και εκτός της Α. Γερμανίας. Μία παραλλαγή του χρησιμοποιήθηκε και για τους επίσημους προσκεκλημένους του καθεστώτος. Tα περισσότερα αντικαταστάθηκαν από τα (φθηνότερα) σοβιετικά Volga. Retro Classics 2011.

 

 

 

 
Παρόμοιο κινητήρα με το P240 είχε και το IFA-Horch P2, ένα στρατιωτικό όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τον Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική της Α. Γερμανίας. Panzer Museum Munster 2018.

 

 

 

 
Η μοίρα των κατασκευαστών Horch και Tatra ήταν κοινή. Από κατασκευαστές πολυτελών οχημάτων, έγιναν κατασκευαστές φορτηγών. Εδώ  ένα Η3Α. Τεχνικό Μουσείο Μαγδεμβούργου 2018
 

 

 
Το Robur ήταν το Unimog της Α. Γερμανίας. Εδώ είναι διαμορφωμένο ως πυροσβεστικό όχημα. Τ. Μ. Μαγδεμβούργου, 2018.

 

 

 

 
Από την ίδια εταιρεία προερχόταν και το φορτηγό Garant. Ελάχιστα εξάχθηκαν και στη Δύση.  Τ. Μ. Μαγδεμβούργου, 2018.

 

 

 

 
Κατασκευασμένη στο πρώην εργοστάσιο της DKW, στο Zchopau, η MZ Boxer Kardan 350 από το 1952 είχε ένα επίπεδο, δικύλινδρο, δίχρονο κινητήρα και μετάδοση με άξονα. Άγνωστη στην χώρα μας, σε αντίθεση με την ES που την αντικατέστησε. Zweiradmuseum Museum NSU-Neckarsulm.

 

 

 

 
Εμείς ως μηχανές enduro χρησιμοποιούσαμε τις Husqvarna, τις Yamaha IT, Suzuki PE, Kawasaki KDX και Honda XR, ενώ στην Α. Ευρώπη τις ΜΖ. Αυτές οι στιβαρές μηχανές δεν ήταν καθόλου εύκολος αντίπαλος. H MZ έχει σημειώσει επτά νίκες στο  περίφημο International Six Day Trial, εκ των οποίων οι πέντε συνεχόμενες (1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1969, 1987). Το ίδιο επιτυχημένες ήταν και οι τσεχοσλοβακικές CZ (Česká zbrojovka), οι οποίες έχουν στο παλμαρέ τους νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοκρός και στο International Six Day Trial, το οποίο πλέον είναι γνωστό ως International Six Days Enduro (ISDE). Zweiradmuseum NSU-Neckarsulm 2010.

 

 

 

 
Το IFA Simson ΚR 51 Schwalbe δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό στην Δύση τα περασμένα χρόνια, αλλά σήμερα θεωρείται ένα καλτ δίτροχο, το οποίο κατασκευάστηκε από το 1964 μέχρι το 1968 σε 163.500 κομμάτια. Εδώ και λίγο καιρό υπάρχει και ηλεκτρικό αντίγραφό του.

 

 

 

 
Η IFA, εκτός από δίτροχα, έφτιαχνε και φορτηγά. Το συγκεκριμένο W50 κατασκευάστηκε σε 570.000 μονάδες, από το 1965 μέχρι το 1990, και το 70% της παραγωγής είχε εξαχθεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη Δύση. Ίσως γιατί πωλήθηκε σε αναπτυσσόμενες χώρες και στο πλαίσιο του Ανατολικού «μπλοκ».  Τ. Μ. Μαγδεμβούργου, 2018

 

 

 

 
Aν θυμάστε τους θωρακισμένους εκτοξευτές νερού πίσω από την πύλη του Βραδεμβούργου, λίγο πριν το χτίσιμο του Τείχους το 1961, τότε το IFA G5 θα σας θυμίζει κάτι. Τ. Μ. Μαγδεμβούργου, 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ανοίξαμε και κλείνουμε με Tatra. To 148 έμεινε στην παραγωγή από το 1972 μέχρι το 1982. Το συγκεκριμένο πυροσβεστικό όχημα έμεινε σε υπηρεσία μέχρι το 1997 στο αεροδρόμιο του Μαγδεμβούργου. Σήμερα αποτελεί έκθεμα του Τεχνικού Μουσείου της πόλης.