Home

Eifelland Formula 1

 
Eifelland Formula 1 στο ιστορικό Nürburgring του 2010. Διακρίνονται ο μονός καθρέπτης και η αεροεισαγωγή του Luigi Colani, ενώ στα πλάγια φαίνονται οι συμβατικές εισαγωγές και το εμπρόσθιο τμήμα της March.
 

 

Το πρώτο μονοθέσιο με Halo

Όταν ο αγώνας τελειώνει, πίσω από το πόντιουμ και τους νικητές, εκεί που δεν φτάνει ο τηλεοπτικός φακός, βρίσκονται οι μικρότερες ομάδες, αυτές που δεν βαθμολογούνται και γυρίζουν αθόρυβα στα πιτς για να μαζέψουν τις αποσκευές τους. Παλιότερα, όταν οι θεατές κάθονταν στο γρασίδι της πλαγιάς, όταν για να στηθεί μία ομάδα αρκούσαν ένα απλά φτιαγμένο μονοθέσιο με κινητήρα Cosworth V8, ένας φιλόδοξος πιλότος με τα δύο πόδια πάνω στο γκάζι και μερικοί μηχανικοί, τα πράγματα ήταν απλούστερα και φθηνότερα. Πίσω από τις ιαχές των πρώτων, τυλιγμένες στη μυρωδιά του καμένου που ανέδιδε ο ταλαιπωρημένος κινητήρας και ανάμεσα σε λιγδιασμένες εργαλειοθήκες, στριμώχθηκαν πολλές μικρές ομάδες. Κάποιες ξεχώρισαν από το πλήθος, όπως η  Hesketh με τον James Hunt και άλλες, όπως η Kojima, εμφανίστηκαν σε ένα μόνο Grand Prix. Πολλοί από αυτούς τους «μικρούς» πέρναγαν το βράδυ σε σκηνές και οι πιο τυχεροί σε τροχόσπιτα, από τα οποία αρχίζει η ιστορία μας.

Εifelland Caravans

Η εταιρία του Günther Hennerici κατασκεύαζε τροχόσπιτα, μολονότι ο ίδιος και η οικογένεια του είχαν ασχοληθεί με τους αγώνες αυτοκινήτου. Η εταιρεία, άλλωστε, έδρευε στην περιοχή Eifel όπου βρίσκεται η πίστα του Nürburgring. To 1972, ο Hennerici αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ασχοληθεί με την Formula 1, αγοράζοντας μία March 721 και στρατολογώντας τον Γερμανό πιλότο Hans Stomellen. Ο Γερμανός είχε ήδη αποδείξει την αξία του τα προηγούμενα χρόνια με τις ομάδες Brabham και Surtees. Είχε, μάλιστα, ανέβει ακόμα και στο podium του Αυστριακού Grand Prix, το 1970. Όμως, υπήρχε κάτι το ξεχωριστό με αυτή την ομάδα.

Luigi Colani

Στον χώρο των αγώνων  αυτοκινήτου συναντάει κάποιος πολλές ιδιαιτερότητες. Αυστηρούς ιδιοκτήτες με το μαστίγιο στο χέρι. Αγωνιστικά ζωγραφισμένα από τον Warhol, ομάδες που ανήκουν σε Άγγλους ευγενείς, όπως ο Hesketh, μεγάλες εταιρείες που δεν επιτυγχάνουν και πολλά πράγματα και μικρές που κερδίζουν με την πρώτη. Στην περίπτωση μας, όμως, αυτό που ξεχωρίζει είναι η εκκεντρικότητα του βιομηχανικού σχεδιαστή  Luigi Colani, δεδομένου ότι αυτός δημιούργησε για τον Hennerici το αμάξωμα του μονοθεσίου.
Ένας μόνο καθρέπτης στο κέντρο που έκοβε την ορατότητα του πιλότου στα δύο και έμοιαζε με τα σημερινά πλαίσια προστασίας HALO. Η αυθεντική σχεδίαση προέβλεπε και μία εισαγωγή αέρα εμπρός από την θέση του οδηγού που θύμιζε μαχητικό F16 ενώ η γραμμή του αμαξώματος έκλινε προς τα επάνω για την βελτίωση της αεροδυναμικής. Άγνωστο αν έχουν διασωθεί κομμάτια της αυθεντικής σχεδίασης, αλλά μαζί με τις εξάτροχες Tyrell του 1975, την ιαπωνική Maki F101 του 1974, την Arrows Α2 του 1979 και την «τσαγιέρα»  Ligier JS5 του 1976, αποτελούν μακράν τα πλέον παράδοξα οχήματα F1 που είδαν ποτέ οι πίστες.

Παιδιά χάσαμε!

Η σχεδίαση του Colani ήταν σίγουρα εκκεντρική, αλλά όχι λειτουργική. Η March 721 δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αν και είχε τον ίδιο κινητήρα με τις δύο μεγαλύτερες ομάδες τις εποχής (Tyrell και Lotus). Ας μη λησμονούμε ότι με μονοθέσια της March είχαν ξεκινήσει οι Lauda και Peterson. H μία εισαγωγή αέρα δεν έφτανε να ψύξει τον κινητήρα, ενώ το αγωνιστικό παρουσίαζε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας. Σταδιακά, η ομάδα αντικατέστησε πολλά από τα πλαστικά μέρη του αμαξώματος του Colani με αυτά της March, αλλά όσο και να προσπάθησε ο Stomellen, το μόνο που κατάφερε είναι δύο δέκατες θέσεις, στο Grand Prix του Monte Carlo και σε αυτό του Nürburgring. Το χειρότερο ήταν ότι στο Brands Hatch ο Stomellen «έφαγε» 5 γύρους από τον νικητή Emmerson Fittipaldi. Η τελευταία εμφάνιση της ομάδας έγινε την 13η Αυγούστου 1972, στο Αυστριακό Grand Prix. Στη συνέχεια, η ομάδα διέκοψε τις δραστηριότητες της εξαιτίας των φτωχών αποτελεσμάτων και των οικονομικών δυσχερειών. Σήμερα, σώζεται ένα μονοθέσιο το οποίο έχει μέρη τόσο της αυθεντικής March όσο και του αμαξώματος που σχεδίασε ο Luigi Colani. O Rolf Stomellen σκοτώθηκε το 1983 σε δυστύχημα που είχε με μία Porsche 935, λόγω βλάβης του αυτοκινήτου. Είχε προλάβει να κάνει μία σπουδαία καριέρα στους αγώνες αντοχής, κυρίως με Porsche, οδηγώντας - μεταξύ άλλων - μαζί με τον διάσημο ηθοποιό Paul Newman.