Home

Jaguar E-Type

 

 

 
Η επιτυχία της E-Type, η οποία παρουσιάστηκε  το 1961 σε δύο εκδόσεις, roadster και coupé, οδήγησε την Jaguar και στην παρουσίαση ενός 2+2 μοντέλου, το οποίο είχε πιο ευρύχωρη καμπίνα και παρουσιάστηκε το 1966. Ήταν 120 κιλά βαρύτερη από την απλή και είχε ελαφρώς χαμηλότερη τελική ταχύτητα.

 

Το ομορφότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Έτσι λέγεται ότι είχε πει ο Enzo Ferrari για την E-Type και ποιoς τολμάει να διαφωνήσει μαζί του; Πράγματι, παραμένει μέχρι σήμερα αισθητικά αξεπέραστη και ίσως το πλέον διαχρονικό σχήμα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Δεν ήταν ένας υπερφυσικός σκαραβαίος σαν την 911, δεν χρειαζόταν να είσαι γνωστός του Ferrari για να την αποκτήσεις, όπως την 250 GTO,  και δεν χρειαζόταν να είσαι ο Stirling Moss ή η Σοφία Λόρεν για να την αγγίξεις, όπως τη Mercedes Gullwing. Κατασκευάστηκε σε σχετικά μεγάλους αριθμούς, χωρίς αυτό να αφαιρεί το παραμικρό από την αξία της. Η Ε-Type κόσμησε ακόμα και εξώφυλλα  δίσκων, με γνωστότερο αυτόν του Donald Byrd «New Prespective» στη Blue Note, o οποίος, όμως, είχε κάνει κι ένα εξώφυλλο με μία Mercedes SL στον δίσκο του «Οff to the races».
Επειδή, όμως, δεν υπάρχει τίποτα πιo βαρετό από το σύνδρομο του ξερόλα και επειδή ο γράφων ούτε οδήγησε, ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ κάποια, καλύτερα να αρκεστούμε να την απολαύσουμε σε διάφορες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το 2010 μέχρι σήμερα. Άλλωστε, όταν βλέπεις ένα όμορφο γλυπτό, δεν σε απασχολεί ούτε πόσα κιλά είναι, ούτε από πιο υλικό.

 

 

 
Μια coupe ενώ στρίβει στην πίστα του Hockenheim το 2013. Στην αρχή, ήταν εξοπλισμένη με έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με χωρητικότητα περίπου 3,8 λίτρων. Στη συνέχεια, η χωρητικότητα αυξήθηκε στα 4,2 λίτρα η απόδοσης στους 265 ίππους. Η κατανάλωση ήταν αρκετά υψηλή, γύρω στα 15 λίτρα, ενώ η επιτάχυνση ήταν λίγο πάνω από τα 7΄΄, επίδοση πολύ καλή για την εποχή. Η τελική ταχύτητα ξεπερνούσε τα 240 χλμ/ω. Οι αμερικανικές εκδόσεις (με τον κωδικό ΧΚΕ) είχαν μικρότερη απόδοση.

 

 

 

 
Διαχρονική και αξεπέραστη. Μετά τις επίσης πολύ όμορφες  ΧΚ,  C και  D-Type, η Jaguar δημιούργησε το αριστούργημα της, κάτι που δεν επανέλαβε ποτέ. Η συγκεκριμένη είναι εξακύλινδρη κάτι που φαίνεται από τις διπλές εξατμίσεις .

 

 

 

 
Μία αγωνιστική έκδοση στην πίστα του Solitude, στη Στουτγάρδη, το 2017. Η Ε-Type έχει φανατικό κύκλο θαυμαστών (και) στην Γερμανία κάτι που επιβεβαιώνει  την αξία της.

 

 

 

 
Άλλη μία αγωνιστική έκδοση πέφτει στα φρένα πριν την στροφή Breitscheid στο Nürburgring-Nordschleife το 2010.

 

 

 

 
Στο παλάτι του Ludwigsburg μετά από ράλι αντίκα το 2016. Το μοντέλο κατασκευάστηκε σε μεγάλους αριθμούς και οι περισσότερες είναι σε «κατάσταση ετοιμότητας».


 

 

 
Στην έκθεση Retro Classic το 2012. Πρόκειται για το δωδεκακύλινδρο μοντέλο που παρουσιάστηκε το 1971 ,όπως διακρίνεται από τα φωτιστικά σώματα και την εξάτμιση.

 

 

 

 
Η Ε-Τype V12 2+2 του Τεχνικού Μουσείου του Βερολίνου, το οποίο την αποκαλεί σπορ αυτοκίνητο τους αιώνα. Η έκδοση V12 παρουσιάστηκε το 1971, έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1975 και είχε απόδοση 272 ίππων. Υπό την επίβλεψη του μηχανικού Walter Hasson χρησιμοποιήθηκαν ελαφρύτερα μέταλλα, με αποτέλεσμα το βάρος να μην αυξηθεί ιδιαίτερα, παρά τον μεγαλύτερο κινητήρα. Η V12 ξεχωρίζει από τις διαφορετικές εξατμίσεις, τα πίσω φωτιστικά σώματα και τη μάσκα με γρίλιες. Αν και κατασκευάστηκαν λιγότερες από 16.000, αριθμός πολύ χαμηλότερος από την εξακύλινδρη,  η πρώτη γενιά  είναι σήμερα ακριβότερη.

 

 

 

 
H XJS αντικατέστησε την E-Type το 1975. Αν και πούλησε περισσότερο από την E-Type, βρισκόταν πάντα κάτω από τη σκιά της. Σήμερα, μία XJS σε εξαιρετική κατάσταση στοιχίζει 30.000 €, όταν η Ε-Type αρχίζει από τα 65.000 € και μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 100.000 €.

 

 

 

 
Διαφημιστικές καταχωρήσεις από τα μέσα της δεκαετίας του ‘60. Η Ε-Τype στοίχιζε λίγο περισσότερο από μία 911, αλλά είχε 100 ίππους παραπάνω και πολύ καλύτερες επιδόσεις. Α! Ήταν και πολύ ομορφότερη...