Home

Mercedes G4

 
Η G4 του Μουσείου Sinsheim.
 

 

Το αυτοκίνητο που κανείς δεν θέλει να θυμάται

Μόλις χθες έβρεχε, αλλά την ημέρα της επίσκεψης του Φύρερ, όπως πάντα, ο ήλιος έλαμπε... Führerwetter. Όλη η οικογένεια στάθηκε εμπρός από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Στουτγάρδης για να τον δει στην επιβλητική γκρίζα Mercedes που χρησιμοποιούσε στις παρελάσεις, ένα όχημα που είχε κατασκευαστεί στην πόλη αυτή. Εκείνη την εποχή είχε γίνει γνωστό ότι ο Albert Speer, αρχιτέκτονας της Germania, της νέας πρωτεύουσας του Ράιχ, παρήγγειλε 14 στήλες από το λατομείο σχιστόλιθου στο προάστιο Bad Cannstatt, λίγο μακρύτερα από  το εργοστάσιο της Mercedes. Οι στήλες θα διακοσμούσαν ένα μνημείο στην Germania, αφιερωμένο  στον Μουσολίνι. To 1945, οι επιζήσαντες της οικογένειας που είχε κάποτε σταθεί να δει τον Χίτλερ, έβλεπαν μία ισοπεδωμένη Στουτγάρδη. Παραδόξως, ο σταθμός δεν καταστράφηκε, σε αντίθεση με το Δημαρχείο και σχεδόν όλα τα κτήρια της πόλης. Το μνημείο του Μουσολίνι δεν έγινε ποτέ. Ούτε άλλωστε και η Germania. Οι στήλες παραμένουν μέχρι σήμερα εκεί ξεχασμένες,  αν και το λατομείο έχει κλείσει.
Περπατώντας στη Γερμανία δεν γίνεται να μην προσέξεις τις μικρές μεταλλικές πλακέτες που είναι χτισμένες στα πεζοδρόμια, με χαραγμένα ονόματα θυμάτων των Ναζί που κάποτε ζούσαν εκεί. Τα σπίτια δεν υπάρχουν πολλές φορές, αλλά οι πλακέτες μένουν για να θυμίζουν αυτό που κανείς Γερμανός δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Η Mercedes G4 είναι στην ίδια κατηγορία. Κανείς (εκτός ίσως από τους νεοναζί)  δεν νοιώθει περήφανος για αυτή την κατασκευή, αλλά και κανείς δεν πρέπει να την ξεχάσει.

 

 

 
Τσόκαρο  φυλακισμένης γυναίκας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Από το Μουσείο της Mercedes.

 

Η  γνωστή, άγνωστη Mercedes

 Το αυτοκίνητο αυτό, αν και μηχανικά προσεγμένο, σκληροτράχηλο και φτιαγμένο σε μικρούς αριθμούς, δεν υπάρχει στο Μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη. Για την ακρίβεια, μόνο ένα Μουσείο στην Γερμανία το έχει στην συλλογή του. Ο λόγος, ίσως, να είναι ότι η Mercedes G4 έχει συνδεθεί με τις σκοτεινότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, αφού ήταν ένα από τα επίσημα οχήματα που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ. αλλά και οι υπόλοιποι ηγέτες του Άξονα και φίλα προσκείμενων χωρών.
 Ο Μουσολίνι, ο Φράνκο και ο Χιροχίτο είχαν μία από αυτές τις Mercedes στην συλλογή τους, ενώ η εικόνα του Χίτλερ σε φωτογραφίες εποχής να χαιρετάει ναζιστικά μέσα από ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι γνωστές σε όλους. Όμως, η G4 είχε και στρατιωτική χρήση, όντας αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και από ανώτατους αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ.

 

 

 
H G4 με την οροφή κλειστή.

 

Σκληροτράχηλη

Η G4 ήταν μία διασταύρωση λιμουζίνας και φορτηγού με εκτός δρόμου ικανότητες. Ήταν τριαξονική με δύο άξονες πίσω, όπως τα φορτηγά, είχε κίνηση σε όλους τους τροχούς, αλλά ήταν ταυτόχρονα πολυτελής και – λόγω του μεγάλου ύψους – επιβλητική, άρα ιδανική για παρελάσεις. Ζύγιζε 3,5 τόνους και ήταν εξοπλισμένη με οκτακύλινδρους εν σειρά κινητήρες 5 έως 5,2 λίτρων, οι οποίοι ήταν παρόμοιοι με αυτούς των σπορ μοντέλων των Γερμανών (όπως η 540Κ), αλλά χωρίς υπερσυμπιεστή. Η απόδοση έφθανε περίπου τους 100 ίππους. Το όχημα διέθετε κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και ένα ξεχωριστό για χρήση εκτός δρόμου. Το ύψος του οχήματος πλησίαζε τα δύο μέτρα, ενώ στις πόρτες είχε ραμμένες... πιστολοθήκες. Από το 1933 μέχρι το 1939 πρέπει να κατασκευάστηκαν γύρω στα 70 κομμάτια.
H κίνηση μπορούσε να μεταδοθεί στους δύο πίσω άξονες και είχε υφασμάτινη οροφή. Μολονότι χρησιμοποιήθηκε και για πολεμικούς σκοπούς, λόγω του μεγάλου βάρους ο ρόλος της περιοριζόταν συνήθως στη χρήση ως όχημα παρελάσεων. Σήμερα διασώζονται 4 από αυτά τα οχήματα.

Το κομμάτι του Τεχνικού Μουσείου του Sinsheim είχε χρησιμοποιηθεί στην προσάρτηση της Αυστρίας και στο Ανατολικό μέτωπο, ενώ μεταπολεμικά χρησιμοποιήθηκε ως πυροσβεστικό όχημα. Αυτή η G4 είναι ίσως η μοναδική στην Ευρώπη και βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση.
Ως πρόγονος της G4 μπορεί να θεωρηθεί η G3 του 1933 με εξακύλινδρο κινητήρα 4 λίτρων, ισχύος 70 ίππων. Η μοναδική φορά που είδαμε μία ήταν στο Retro Classics του 2011. Επρόκειτο για υπηρεσιακό όχημα  Γερμανού στρατηγού  στο Ανατολικό Μέτωπο.

 

 

 
Οι παρατημένες στήλες στην Στουτγάρδη όπως είναι σήμερα.

 

 

 

 
Η G3Α στο Retro Classics

 

 

 

 
Στις πόρτες ήταν ραμμένες πιστολοθήκες.