Home

Μαστορέματα

 

 

 

Όταν το αυτοκίνητο γίνεται κοτέτσι.

 

Οι Φυλές των φίλων του Κλασσικού Αυτοκίνητου (αυτές που εμείς συναντήσαμε)

Η αναπαλαίωση και η διατήρηση ενός παλιού αυτοκινήτου είναι μία τέχνη. Τέχνη πολυδιάστατη, όπως διαφορετικοί είναι και αυτοί που ασχολούνται μαζί της. Πλούσιοι και φτωχοί, άνδρες και γυναίκες. Κυρίως άνδρες όμως, οι γυναίκες έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν και μάλλον τις καταλαβαίνω. Πολλές φορές, μάλλον τις περισσότερες, έχω βαρεθεί μιλώντας με ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων. Είναι σαν να μιλάς για μουσική, αλλά μόνο για ένα τραγούδι ή να τρως το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Ας δούμε λοιπόν από κοντά την περίεργη αυτή κάστα.

  1. Ο κληρονόμος. Συνήθως είναι ένας απλός άνθρωπος που βρέθηκε με το παλιό αυτοκίνητο της οικογένειας, όταν αυτό γλύτωσε την πρέσα. Με τα χρόνια, από τις πίσω θέσεις μετακόμισε σε αυτή του οδηγού και διατηρεί όπως μπορεί οδηγήσιμο το τετράτροχο «γεροντάκι». Η συντριπτική πλειοψηφία τα χρησιμοποιεί καθημερινώς, για αυτό και τα περισσότερα είναι κλασσικά μοντέλα όπω Citroën2CV, VW Beetle, Renault 4L ή ίσως ένα Citroën Pony κτλ.
  2. O άσχετος poser. Πρόκειται για κάποιον εύπορο, ο οποίος μη έχοντας τι άλλο να αγοράσει, καταλήγει σε ένα παλιό, σχετικά ακριβό, κλασσικό αυτοκίνητο που βγαίνει στον δρόμο σαν τον Επιτάφιο, μία φορά τον χρόνο συνήθως, μαζί με άλλα παρόμοια μοντέλα που δημιουργούν σαββατιάτικα κομβόι. Συνήθως το φτιάχνουν άλλοι, δεδομένου ότι ο ίδιος μπερδεύει τα Mercedes με τα Datsun και το αντικείμενο που χρησιμοποιούμε για το βούρτσισμα με άλλα πράγματα.
  3. Ο «πλήρες σετ». Πρόκειται για αυτόν που έχει, εκτός από το αμάξι, και ένα πλήρες σετ αντικειμένων τα οποία πάνε ασορτί με το όχημα: από ρούχα, μέχρι δερματοστιξία του αυτοκινήτου (ναι, το έχουμε δει και αυτό) ή με ανάλογο τρόπο ζωής ή ντυσίματος. Έτσι ο φίλος των muscle cars πρέπει να έχει σίγουρα ένα πωλητή αναψυκτικών από τα fifties, σημαία του Νότου, χτένισμα σαν ναύτης του 6ου στόλου σε έξοδο, διάφορες διακοσμήσεις με γυμνές γυναίκες και κασόνια από μπύρες. Ο ιδιοκτήτης ενός αγγλικού roadster πρέπει να κυκλοφορεί με τραγιάσκα και να πίνει Pale Ale. Όταν, όμως, έρχεται η μοιραία και αναπόφευκτη στιγμή που το αγγλικό αυτοκίνητο πάθει την ημερήσια βλάβη του, ο ιδιοκτήτης ξεχνάει το επίκτητο βρετανικό του φλέγμα και αρχίζει να βρίζει στην μητρική του γλώσσα.
  4. O λεφτάς poser. Η 911 του '93 στρίβει στο φανάρι. Ο οδηγός μεσόκοπος που φοράει παλιά, δερμάτινα, αγωνιστικά γάντια άνευ λόγου και αιτίας, αφού οι 911 εκείνης της εποχής ήταν εξοπλισμένες με ABS και υποβοήθηση στο τιμόνι. Τα γάντια, όμως, εξυπηρετούσαν ως φάρμακο για το midlife crisis και όχι για την οδήγηση στην πόλη με την… ιλιγγιώδη ταχύτητα των 30 χλμ/ω. Εδώ το αυτοκίνητο (ή συλλογή αυτοκινήτων) είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της επίδειξης πλούτου, μαζί με τις ξώφαλτσες γνώσεις sommelier, του ακριβού σπιτιού κτλ. Σε αυτή, βέβαια, την περίπτωση δεν θα δείτε παρά μόνο μοντέλα σαν τις Jaguar E Type και Porsche 911, μαζί με πολύ πόζα.
  5. Ο ειδικός. Πρόκειται για εξαιρετικούς μηχανικούς και τεχνίτες με πραγματικές γνώσεις, οι οποίοι αναπαλαιώνουν παλιά αυτοκίνητα ή τα εμπορεύονται. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και αυτοί που συντηρούν και οδηγούν (γρήγορα) παλιά αγωνιστικά ή παλιοί οδηγοί αγώνων και παράγοντες που συντηρούν μία συλλογή. Τέτοια περίπτωση είναι περίπτωση ο Bernie Ecclestone ή ο Jay Leno, οι οποίοι διαθέτουν συλλογές που θα ζήλευαν πολλά μουσεία. Εδώ θα μπορούσαμε να εντάξουμε και τον youtuber ο οποίος ανεβάζει βίντεο με τα στάδια της αναπαλαίωσης, ή του «ζωντανέματος»  εγκαταλελειμμένων οχημάτων, όχι πάντα μεγάλης αξίας.
  6. O θεσμικοί. Εδώ ανήκουν τα μουσεία αλλά και οι εργοστασιακές ομάδες που συντηρούν και αναπαλαιώνουν πολύτιμα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτουν και διάσημους οδηγούς να τα οδηγούν. Έτσι, η  Lotus Classic επιστρατεύει τον Coulthard για να κάνει μερικούς γύρους με το μονοθέσιο του Jim Clark, το Μουσείο της Mercedes τον Jochen Mass ή τον Ηans Hermann, η Ferrari τον Jacques Villeneuve να οδηγεί το μονοθέσιο του πατέρα του και το Μουσείο της Porsche τον Hans Joachim Stuck. Άλλη μία όμορφη περίπτωση είναι και τα εθνικά μουσεία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να έχει μία σφαιρική άποψη της ιστορίας της αυτοκίνησης, όπως το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ή το Γαλλικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Mulhouse.
 

 

 
Opel Kapitän με σημαντικό φορτίο σκουριάς.

 

 

 

 
Από ένα γιαπί κάπου στην Αθήνα.

 

 

 

 
911 στο Μουσείο της Porsche.

 

 

 

 
Lancia Aurelia τελείως ξεγυμνωμένη.

 

 

 

 
356 σε παρόμοια κατάσταση.


 

 

 
Στην αναπαλαίωση εμπλέκονται πολλοί και διαφορετικοί τεχνίτες. Εδώ ράβεται το ύφασμα των θέσεων στο Μουσείο της Porsche.

 

 

 

 
Κάπως έτσι είναι μία Mercedes κατά βάθος.

 

 

 

 
Απαράδεκτον!

 

 

 

 
Τα πολύτιμα γεροντάκια δεν πατάνε ρόδα στην άσφαλτο.