Home

Rumpler Tropfenwagen

Metropolis Auto

Είναι κάποια αυτοκίνητα που μένουν στην ιστορία γιατί τα οδήγησαν πολλοί και αυτοκίνητα που έμειναν στην ιστορία ενώ δεν τα οδήγησε σχεδόν κανένας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Rumpler Tropfenwagen (αυτοκίνητο σταγόνα), το οποίο – αν και υπήρξε εμπορική αποτυχία – χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του Fritz Lang «Metropolis», λόγω του φουτουριστικού του σχήματος  με αποτέλεσμα να μείνει στην ιστορία. Παρόμοια – μεταγενέστερη – περίπτωση  ήταν  το  DeLorean που  έκανε επίσης λαμπρή κινηματογραφική σταδιοδρομία στη σειρά ταινιών «Back to the Future», αλλά απέτυχε εμπορικά.

 

 

 

Ένας θαυμαστός νέος κόσμος

Με τον τίτλο του κλασσικού δημιουργήματος του Aldοus Huxley μπορεί κάποιος να περιγράψει τέλεια την περίοδο του Μεσοπολέμου. Οι νέες ανακαλύψεις, όπως η ανάπτυξη των αεροπορικών ταξιδιών και η εξάπλωση του αυτοκινήτου συνδυάστηκαν με τη βιομηχανοποίηση και τον ολοκληρωτισμό που επικρατούσε σε πολλές χώρες. Το αποτέλεσμα γοήτευε και φόβιζε ταυτόχρονα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι εκείνη την εποχή δημιουργήθηκε και η σπουδαία ταινία «Μοντέρνοι Καιροί» με τον Charlie Chaplin, αλλά και η εξίσου σπουδαία ταινία «Metropolis» του Fritz Lang, η οποία προηγήθηκε χρονικά του αριστουργήματος που υπέγραψε ο Chaplin.
Ήταν μία εποχή όπου ο φουτουρισμός, τα νέα καλλιτεχνικά κινήματα αλλά και οι νέες εφευρέσεις είχαν συνεπάρει και τη Γερμανία, η οποία υπό τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης ζούσε το τελευταίο φως πριν το σκοτάδι του Ναζισμού. Μέρος αυτής της τάσης ήταν και ο Αυστριακός Edmund Rumpler που δραστηριοποιούταν όμως στην Γερμανία. Επηρεασμένος από τις αρχές της αεροδυναμικής πίστευε, πολύ σωστά, ότι αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στην αυτοκίνηση, εκτός από την αεροναυπηγική. Από το σχεδιαστικό γραφείο που διατηρούσε στο Βερολίνο, εξέλιξε και κατασκεύασε το Rumpler Tropfenwagen, το οποίο παρουσιάστηκε το 1921. Έμοιαζε περισσότερο με τραμ πάνω σε ρόδες, ο οδηγός καθόταν μόνος εμπρός, ενώ πίσω είχε δύο σειρές θέσεων για 4 επιβάτες. Δεδομένου ότι κάθε όχημα ήταν χειροποίητο, η διαρρύθμιση  άλλαζε ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Ήταν το πρώτο όχημα με κυρτά κρύσταλλα, αλλά και ίσως από τα πρώτα με τον κινητήρα στο κέντρο. Οι τροχοί ήταν ανεξάρτητοι, χωρίς να συνδέονται με κάποιο ημιαξόνιο, το αμάξωμα διέθετε δύο πόρτες και έναν πολύ μικρό χώρο αποσκευών πάνω από τον κινητήρα. Το Tropfenwagen χρησιμοποιούσε δύο μηχανικά σύνολα, ένα W6 και ένα τετρακύλινδρο εν σειρά της Benz (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ακόμα Mercedes, αφού η συγχώνευση με την Daimler έγινε αργότερα) απόδοσης 35 και 50 ίππων αντίστοιχα. Το όχημα μπορούσε να υπερβεί τα 100 χλμ/ω, ενώ ζύγιζε 1.400 κιλά.

 

 

 

«Metropolis»

Το παράδοξο σχήμα, αλλά και τα τεχνικά προβλήματα, οδήγησαν το όλο πρόγραμμα σε εμπορική αποτυχία. Κατασκευάστηκαν περίπου 100 Tropfenwagen, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία «Metropolis» ταιριάζοντας άψογα με το φουτουριστικό κλίμα της ταινίας. Στην συνέχεια, σχεδόν όλα καταστράφηκαν και σήμερα υπάρχουν μόνο δύο, το ένα στο Τεχνικό Μουσείο του Βερολίνου και το δεύτερο στο Verkehrsmuseum του Μονάχου.
Ό Rumpler απεβίωσε το 1940 σε μία άλλη Γερμανία από αυτή του δημιουργήματός του. Ο πόλεμος είχε ξεσπάσει, η χώρα βρισκόταν υπό τη δικτατορία των Ναζί, ο Fritz Lang και η Marlene Dietrich δραπέτευσαν στις ΗΠΑ. Το ίδιο έπραξαν και δύο πιτσιρικάδες, οι Alfred Lion και Francis Wolff, οι οποίοι ξεροστάλιαζαν έξω από τα μεγάλα καμπαρέ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης για να ακούσουν τη νέα αμερικάνικη μουσική jazz. Την αγάπη τους τη μετέτρεψαν επάγγελμα στην Αμερική ιδρύοντας την περίφημη δισκογραφική εταιρεία Blue Note, υιοθετώντας στο λογότυπο ως χρώμα το μπλε. Το ίδιο χρώμα με το Tropfenwagen.