Home

De Tomaso Pantera

 

 

 
De Tomaso Pantera-Solitude Race 2017.

 

Η Ιταλίδα από το Ντιτρόιτ

Η Pantera είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που συνδυάζουν χαρακτηριστικά και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Από την μία πλευρά, ένας αμερικανικός, ισχυρός V8 κινητήρας της Ford και από την άλλη, ένα ιταλικό αμάξωμα από τη Modena. Συνδυασμός που μάλλον ήταν επιτυχημένος, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο έμεινε στην παραγωγή από το 1970 μέχρι το 1993.

 

 

 
Μία Pantera τρέχει χαρούμενη στο Retro Race 2014.

 

Λίγο από Αργεντινή…

O Alessandro De Tomaso ήταν ένας Ιταλοαργεντινός επιχειρηματίας (στο λογότυπο της εταιρίας του είχε τα εθνικά χρώματα της Αργεντινής) που δραστηριοποιείτο στην Ιταλία. Για πολλά χρόνια κατείχε έναν μεγάλο αριθμό εταιριών όπως τη Benelli τη Ghia, την Innocenti, τη Maserati και, φυσικά, την De Tomaso.
 Ο De Tomaso εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε να προσεγγίσει τον Henry Ford II μέσω του Lee Iaccoca, ο οποίος ήταν τότε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford. Εκείνη την εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, τα muscle cars ήταν στις δόξες τους, η Ford Mustang είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ η εταιρεία έψαχνε να βρει τον συνεχιστή της επιτυχημένης πορείας της Ford GΤ40, που είχε θριαμβεύσει στις 24 Ώρες του Le Mans. Η πρόταση του De Tomaso ήταν η Pantera, η οποία συνδύαζε την ιταλική φινέτσα, τον ισχυρό και απλό κινητήρα της Mustang, αλλά και τον σπορ χαρακτήρα της GΤ40.

 

 

 
To εσωτερικό ενός μοντέλου του 1975.

 

…και εγένετο Pantera

Aν η Mustang ήταν ένα συμβατικό αυτοκίνητο με τον κινητήρα εμπρός, η Shelby Cobra ένα μικροσκοπικό roadster και η GT40 ένα εξωτικό αγωνιστικό, η Pantera ήταν ένα sport GT που είχε τον κινητήρα στο κέντρο, αεροδυναμικό αμάξωμα, αλλά και πολυτελή καμπίνα. Αποτελούσε μία πραγματική απειλή για τη Ferrari, η οποία είχε μπει για τα καλά στην αγορά των ΗΠΑ. Από την παρουσία της στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης το 1970, μέχρι το 1974, η Pantera ήταν ουσιαστικά ένα μοντέλο της Ford που πωλούνταν στο επίσημο δίκτυο της εταιρίας.
 H Pantera ήταν ένα εξωτικό αυτοκίνητο για τις μάζες. Αφενός, αποτελούσε ιταλική σχεδίαση, διέθετε σωληνωτό πλαίσιο και σασί εξελιγμένο από τον ειδικό στις σπορ κατασκευές (βλέπε Lamborghini Countach) Gianpaolo Dallara. Ακόμα, ήταν εξοπλισμένη με δερμάτινο σαλόνι, επιλογέα ταχυτήτων «χτένα». Αφ’ ετέρου, προσέφερε έναν στιβαρό και απλό V8 από τις ΗΠΑ. Όλα αυτά, σε προσιτή τιμή. Target group αποτελούσε η αγορά των ΗΠΑ. Σήμερα από τις περίπου 8.000 Pantera που κατασκευάστηκαν, οι περισσότερες βρίσκονται εκεί. Άλλο ένα θετικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου ήταν ότι δεν χρειαζόταν να είσαι οδηγός αγώνων για να την οδηγήσεις. Δεν είχε τους ευαίσθητους, Ιταλικούς κινητήρες, την απόλυτη οδική συμπεριφορά που απαιτούσε προσοχή. Ήταν σαν μια αεροδυναμική Mustang, ένα GΤ που μπορούσε να καταπίνει χιλιόμετρα πολύ γρήγορα.

 

 

 
Custom Pantera στο στιλ της αγωνιστικής GTS.

 

Πυροβολημένη από τον «Βασιλιά»

Όμως η Pantera δεν είχε χάσει τελείως τα ιταλικά της «χαρίσματα». Το αυτοκίνητο παρουσίαζε τα πρώτα χρόνια προβλήματα αξιοπιστίας και ο κινητήρας υπερθερμαινόταν. Λέγεται ότι ο Elvis είχε κάποτε πυροβολήσει τη δική του Pantera γιατί δεν έπαιρνε εμπρός! Αποτέλεσμα ήταν, μαζί με την πετρελαϊκή κρίση, η λήξη της συνεργασίας με την Ford, γεγονός που δεν σταμάτησε την παραγωγή του μοντέλου. Η Pantera απέκτησε και μια δεύτερη γενιά με αεροτομή, αλλαγές στο αμάξωμα και έναν μεγαλύτερο κινητήρα. Έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1993.
 Η Pantera είχε διάφορους κινητήρες της Ford, πάντα V8 , χωρητικότητας 5 έως 5,8 λίτρων και απόδοσης 300 έως 350 ίππων. Το βάρος κυμαινόταν από 1.300 έως 1.600 κιλά και η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 από 6,3'' μέχρι τα 5,5'', ανάλογα την εποχή και το μοντέλο. Η τελική ταχύτητα ήταν γύρω στα 250 χλμ/ω. Υπήρξε και αγωνιστική έκδοση με απόδοση 400 έως 450 ίππων.

 

 

 
H GTS Gr4 στο Nürburgring.

 

Πολυαγαπημένο Oldtimer

Σήμερα, η Pantera είναι ένα πολύ δημοφιλές οldtimer. Έχουν βρεθεί οι μηχανικές βελτιώσεις που έλυσαν όλες τις παιδικές ασθένειες του μοντέλου, υπάρχουν άφθονα ανταλλακτικά. Πολλές έχουν δεχτεί μετατροπές που τις κάνουν ακόμα πιο σύγχρονες, αλλά χωρίς να έχουν πιά τον αυθεντικό τους χαρακτήρα. Πολλοί διάσημοι, εκτός από τον Elvis, είχαν ή έχουν μια Pantera, αν και πολλές φορές η διασημότητα δεν ήταν πάντα για καλό. Ο Vince Neil, τραγουδιστής των Motley Crue, είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο ατύχημα με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, οδηγώντας μάλλον μεθυσμένος.
 Στην εποχή μας η De Tomaso δεν υπάρχει πια και ο ιδρυτής της έχει πεθάνει. Όμως, η Pantera συνεχίζει να θυμίζει τον Alessandro De Tomaso, ο οποίος είχε και ιδιαίτερο χιούμορ. Ονόμασε ένα άλλο μοντέλο της εταιρίας του «Mangusta», ως αναφορά στην Cobra του Caroll Shelby, αφού η μαγκούστα, ως θηλαστικό, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του δηλητηριώδους ερπετού...

 

 

 
O V8 βρισκόταν στο κέντρο. Προσέξτε τις ενισχυτικές δοκούς του αμαξώματος.

 

 

 

 
De Tomaso Mangusta.